Dak veranda schoonmaken?

Dakreiniging is simpelweg het verwijderen van schimmel, algen, meeldauw, mos, korstmossen en teer van daken. Ook oxidatie in metalen daken van binnenuit reinigen. Dit is belangrijk omdat het de levensduur van het dak verlengt, de kosten van het dak laag houdt en de inruilwaarde van het huis verhoogt. Dakreiniging verlengt ook de bruikbare levensduur van een dak. Het kan zelfs worden gebruikt om in de eerste plaats schade te voorkomen.

Dak veranda schoonmaken

Er zijn veel methoden om het dak schoon te maken, maar er zijn twee hoofdtypen. Het eerste type dakreiniging heet waterwinning. Water wordt op het dak gepompt, vermengd met reinigingsoplossing en met borstels of schuurpoeders in de probleemgebieden geschrobd. Dit is de snelste methode, maar beschadigt vaak de dakbedekking in de overtuiging dat het korstmos, mos of algen verwijdert.

Het tweede type dakreiniging is het gebruik van dakreinigers die vaak worden verkocht in bouwmarkten. Deze reinigers spuiten een vloeistof in spuitflessen op het dak en werken vervolgens met een borstel of pad met een chemicaliënvrij reinigingsmiddel. De reiniger sproeit de reinigingsoplossing in fijne sproeidruppels op het dak, waardoor deze zich een weg banen in alle spleten en poriën van het dak. Nadat de oplossing op het dak is gesproeid, spoelen de schoonmakers het dak af met een slang totdat alle oplossing is verwijderd en laten ze het dak drogen, meestal met behulp van een ventilator om het droogproces te versnellen.

Interesse in een Veranda? Ga dan even langs bij Veranda’s Van Der Bauwhede – Uw Veranda in Aluminium
3D ontwerp bij offerte. Gemaakt op maat. Bezoek nu ons atelier en showroom. Voor een veranda op maat moet je bij Van Der Bauwhede zijn. Als verandabouwer ontwerpen en bouwen we alles zelf, van moderne tot landelijke stijl.